Förfrågan om synpunkter nytt förslag till EQE

Förslag till ny utformning av EQE. EPO ber om synpunkter på hur EQE ska läggas upp i framtiden.

Det finns konkreta planer på att ändra utformningen av EQE, kanske från 2023 eller 2024. EPO och epi har i samarbete tagit fram ett förslag som ska vara bättre anpassat till digital form, och även till ett modernt arbetssätt, än den befintliga tentan. Man önskar att behålla samma höga nivå, och i stort sett testa samma saker som nu, men på lite andra sätt. Bland annat försöker man skapa moduler med ökande svårighetsgrad, från kunskapsinsamling till faktiska färdigheter i allt från kravskrivning till rådgivning. Man vill även öppna för att samma typ av kunskap/färdighet ska kunna testas i olika sammanhang, dvs med lite större flexibilitet än nu.

EPO ber nu om synpunkter från alla intresserade parter. Information om den nya modellen och hur man har tänkt, och exempeltentor finns på https://www.epo.org/learning/eqe/new-eqe.html.  Där finns även ett frågeformulär där man kan skicka in synpunkter. Fristen är i nuläget satt till 15 juli men kommer troligen att förlängas till 31 juli.

Vänligen, 

Styrelsen

Nyhetsarkiv

  • Årsmöte 2024

    SIPFs årsmöte 2024, Stockholm, den 20 mars.

    Läs mer
  • Höstmöte 2023

    SIPFs höstmöte, Arjo AB i Malmö den 26/10

    Läs mer
  • EPO frågeformulär - SPLH ***BRÅDSKANDE***

    SIPF har möjlighet att yttra sig till EPO i form av besvarande av ett frågeformulär, senast den 10/5.

    Läs mer
  • IP Kongress i Stockholm

    UNION-IP kommer att hålla en kongress i Stockholm 15-16 juni 2023. Anmälningstiden för early-birds har förlängts till 31 mars. Det vore trevligt att få se många svenskar på kongressen.

    Läs mer
  • Årsmöte 2023

    Hej alla SIPF medlemmar,

    Läs mer