Föreningsstadgar för SIPF

Föreningens ändamål är att tillvarata den svenska industrins intressen inom immaterialrättens område, att främja förmedling mellan föreningens medlemmar av nyheter, upplysningar och erfarenheter samt att verka för en god kåranda och gott uppträdande i yrkesangelägenheter.

Nya stadgar antogs på höstmötet 21 oktober 2021. 
De numer gällande stadgarna för föreningen finns på denna länk.

 

Föreningspolicy för SIPF

SIPF har en bred sammansatt medlemskår som representerar de flesta av immaterialrättens specialområden. För att upprätthålla en enhetlig föreningspolitik har styrelsen sett det som önskvärt att komplettera SIPF:s stadgar med en policy.

Föreningens policy finns på denna länk. Antagen 2018-03-14.

 

Integritetspolicy för SIPF

SIPF är mån om att du skall känna dig trygg i alla dina kontakter med oss. Vi respekterar din integritet och rätten att ha kontroll över dina personuppgifter. Vi är öppna med vilka data vi samlar in och varför.

Föreningens integritetspolicy finns tillgänglig här (öppnas i nytt fönster/flik).
Senaste revisionen 2020-03-30.

 

Kakpolicy

När du fortsätter använda webbplatsen godkänner du denna användning av kakor (cookies), du kan också välja att stänga av kakor i inställningarna på din webbläsare.

En kaka är en liten textfil som sparas på din enhet och som kan känna igen din enhet över olika webbplatser och besök. Kakor används på nästan alla webbplatser. Alla webbplatser i EU som använder cookies ska enligt lag informera användarna om användningen av kakor i ett dokument som detta. Vi använder kakor för att förbättra användarupplevelsen av webbplatsen, vi sparar ingen personlig information via kakor.

Du kan ta bort kakor som sparats på din dator när du vill. Läs hur du tar bort kakor.

SIPF använder av följande kakor på sipf.se:

  • Sessionskakor: tillfälliga kakor som lagras i webbläsarens minne under tiden som du besöker webbplatsen. Raderas när webbläsaren stängs.
  • Tredjepartskakor: kakor som tillhör andra domäner än de som visas i adressfältet. Tredjepartskakor öppnar upp möjligheter för att spåra användarens webbhistorik.

 

SIPF använder sig av tjänster från tredje part som använder sig av kakor:

Kanslietonline används för att bl.a. hantera medlemsregistret, mötesanmälningar och fakturahantering. Detta system är frikopplat från det webbhotell som administrerar hemsidan sipf.se. Läs mer om hur kanslietonline hanterar kakor.

Google Analytics används på webbplatsen sipf.se för att samla in anonym statistik över webbplatstrafiken. Kakor används för att känna igen en dator vid upprepade besök på en sida. All data lagras i Googles servrar. Läs mer om hur Google hanterar insamlad data. Om du inte vill ta del av Google Analytics kan du installera det här insticksprogrammet.

Dropbox används för att dela dokument till medlemmar, tex mötesinbjudningar och presentationer, via länkar på webbplatsen sipf.se. Dropbox använder sig av kakor för att hantera inloggningar och dokumentdelningar. Läs mer om hur Dropbox hanterar kakor.

LinkedIn används för att tillhandahålla en plats för kommunikation mellan medlemmar och informationsspridning till medlemmarna. SIPF har en egen grupp, som endast är öppen för medlemmarna i SIPF. Det är frivilligt att gå med i denna grupp. SIPFs hemsida har endast länk till gruppen, som sköts helt av LinkedIn på deras system. Läs mer om hur LinkedIn hanterar kakor.